Havermout (ontbijt)taartje

Vandaag deel ik een lekker FOOD Inspiratie: Havermout taartje recept. Dit recept kwam ik tegen op Instagram via Jacky Nobels. Dit recept is ideaal om op een vrije ochtend te maken of op een zondag middag. Het taartje is voedzaam, gezond, erg lekker en eindeloos mee te variëren met allerlei soorten fruit. Haal de ingrediënten in huis en bakken maar!

 

 

Benodigdheden
Mengkom

Bakvorm (ca. 20 cm)
Bakpapier
Oven

Tip: Bak het mengsel in een bakvorm voor muffins, makkelijk om mee te nemen als tussendoortje of snack na het sporten! 🙂

Ingrediënten
200 gram havermout
500 ml (magere) melk
handje vol fruit
snufje zout
agave siroop naar smaak

Tip: Kies voor bevroren fruit! Altijd in huis en eindeloos mee te variëren.

Bereidingswijze
Zet de oven aan en verwarm de oven voor op 180 – 200 graden. Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze even goed door elkaar. Ik hak een deel van de havermout een beetje fijn voor de structuur. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de met bakpapier bekleedde en/of ingevette bakvorm.

Strooi wat havermout erover en eventueel wat agave siroop. Bak de taart ca. 40 minuten in de oven tot hij een mooi kleurtje heeft. Laat de taart even afkoelen voor je het uit de bakvorm haalt. Enjoy!

 

Heb je nog tips? Laat het weten in de comments 🙂

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s