Geborduurd t-shirt

Vandaag deel ik een blog over DIY Inspiratie: Geborduurd t-shirt. In de winkel zie je zat t-shirts met een tekst erop geborduurd. Soms all over, maar ik vind zelf de subtiele variant erg leuk. Ik dacht, waarom kopen als je het ook gemakkelijk zelf kan maken? Je eigen teksten verzinnen, de kleuren etc. etc. Haal de benodigdheden in huis en aan de slag!

Benodigdheden
1 T-shirt
Borduurgaren of andere garen zoals wol
Borduurnaald of een andere naald
Pen
Schaar
Stukje karton/dik papier
Tekst/typografie. Bijvoorbeeld:

Do It Yourself

Stap 1: Bepaal welke tekst je op je T-shirt wilt borduren. Hierboven staan drie voorbeelden van teksten en typografie die je kunt gebruiken. Uiteraard kun je prima zelf een lettertype en tekst maken in Photoshop of Word. Print deze tekst vervolgens uit op wit papier of trek de tekst over als je geen printer thuis hebt. Zorg dat de tekst de juiste grootte heeft en goed zichtbaar is.

Stap 2: Leg het stukje papier met de tekst onder het T-shirt op de plaats waar jij je tekst wilt borduren. Trek vervolgens de tekst over met een pen of stofkrijt. Zorg ervoor dat de tekst duidelijk te zien is zodat je gemakkelijk kan borduren.

Stap 3: Knip een stuk borduurgaren of wol af en maak een goede knoop aan het einde zodat het garen niet los raakt tijdens het borduren. Begin vervolgens met de eerste letter te borduren. Doe dit wel voorzichtig, zodat er geen gaten ontstaan door de naald en het garen. Zorg ervoor dat je werkt met verschillende lagen garen zodat je je gekozen typografie goed laat uitkomen.

Stap 4: Tijdens het borduren van de letters is het van belang dat je niet te hard aan de garen trekt, wanneer je te hard trekt, dan krijg je hobbels in je borduurwerk omdat het T-shirt elastisch is. Wanneer je alle letters hebt geborduurd, dan is het tijd voor de afwerking. Heel simpel: knip het uiteinde los en maak er een knoopje in (duw het knoopje eventueel onder het draad zodat het niet los hangt. En klaar! 

 

Heb je nog tips? Laat ze achter in de comments 🙂

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s