De 6 onvermijdelijke sportschool-types

Vol enthousiasme begint iedereen aan het nieuwe jaar, vaak met allerlei goede voornemens: afvallen, sporten, gezonder levenIn de maand Januari is het natuurlijk weer spitsuur in de sportschool. Het moment om je collega sporters te bekijken: of je het nu wil of niet, je kijkt vaak toch even. Onlangs schreef het magazine Harper’s Bazaar een heel herkenbaar artikel over de zes onvermijdelijke sportschool-types. Ben jij ze al tegengekomen?

fitness-quote

1. Monsieur Tour de France
Zeer aanwezig in voornamelijk spinning klasjes. Zit altijd vooraan, draagt een compleet wielertenue vol sponsornamen erop, dure handschoentjes en een overdreven zweet (haar)band. Aan het einde van de les is hij drijfnat, net als de vloer onder zijn fiets.

2. De zucht moeder
Begint elke Pilates les, al klagend aan de juf te vertellen, waar ze nu weer geblesseerd is geraakt. Bijvoorbeeld tijdens een knutselmiddag met de kinders. Vindt vaak een oefening ‘best heftig, hoor’ en zucht de hele les lang en hard op verantwoorde yogawijze. Uiteraard.

3. De uitslover
Een echte klassieker. Zelfs al doe je nóg zo je best tijdens het aerobiccen, in je ooghoek zie je die ene zwaar afgetrainde buurtgenote nóg diepere squats maken en een nóg indrukwekkende burpees weggeven. Het liefst om 9 uur op zaterdag ochtend.

4. De dikke vader
De aandoenlijke gangmaker van de buurtbarbecue die door zijn vrouw naar de sportschool gestuurd is. Wanhopig en al puffend zit hij op de hometrainer. Kan iemand hem uit zijn leiden verlossen?

5. De drilsergeant
Bij voorkeur een instructeur bij Bootcamp en crossfit circuitjes die je op militaire wijze de oren van je hoofd schreeuwt of doof maakt met snoeiharde muziek. Joepie.

6. Het uit-de-maatje
Elk klasje van meer dan vijftien personen heeft er een: de deelnemer die nèt een tel te vroeg een Zumba pasje inzet, de armen omhoog doet als de rest ze laat dalen en naar links gaan terwijl de meute naar rechts klost. Je moet toegeven, het is een kunst.

Bron: Harper’s Bazaar

Heb je tips? Laat het weten in de comments 🙂

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ik haal me al direct enkele mede fitnessers die zo’n gedrag tonen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s