Ha­ver­mout­pap met gedroogde abrikozen en sinaasappel

Vandaag deel ik een heerlijk recept dat ik tegen kwam in de nieuwste Allerhande: Goede start in 7 makkelijke stappen. Dit ontbijtrecept: Havermoutpap met gedroogde abrikozen en sinaasappel is een recept waar je vrolijk van wordt. Door de abrikozen en sinaasappel heeft het een tropisch tintje en is super snel klaar. Dit recept is voor 1 persoon en bevat 280 kcal. Start jij de dag goed in 2017?

havermoutpap-abrikozen
Bron: Allerhande

Benodigdheden
Steelpan
Weegschaal
Lepel
Scherp mes

Ingrediënten
2 gedroogde abrikozen
125 ml amandel melk (ongezoet) of melk
25 gram havermout
1/2 sinaasappel
1 eetlepel amandelen

Bereidingswijze
Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes en verwarm ondertussen de amandel melk in een steelpan. Roer af en toe tot het tegen de kook aan is. Voeg al roerende de havermout toe. Draai het vuur laag en laat 5 min. indikken. Blijf regelmatig roeren!

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel en snijd de sinaasappelpartjes tussen de vliesjes uit. Hak de amandelen grof. Verdeel de havermout, sinaasappel, abrikozen en amandelen over de borden en serveer direct. Eet smakelijk!

 

Heb je nog tips? Laat het weten in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s