Kokos balletjes

Vandaag deel ik een van mijn favoriete snacks: Kokos balletjes. Ik ben gek op kokos, altijd al geweest. Deze kokos balletjes zijn gemakkelijk om te maken en ideaal om mee te nemen. Dit recept kwam ik tegen via Rens Kroes. Er zijn allerlei variaties mogelijk, dus voor ieder wat wils. Ready, set, Prep! 

14716375_1795521920688221_2714664316006563840_n

Benodigdheden
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Mixer of garde
Kom

Ingrediënten voor ca. 8 porties
2 eieren
2 el honing
1 tl vanillepoeder
1/2 tl kaneelpoeder
1/2 limoen
1 el kokosolie, gesmolten
150 gr geraspte kokos
snufje zout

Bereidingswijze
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 ºC. Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom, anders wordt het eiwit nooit stijf. Klop het met een garde of mixer tot het eiwit schuimig en dik wordt.

Stap 2: Voeg de honing, vanillepoeder, kaneel, zout, limoensap en kokosolie en de geraspte kokos toe aan de eiwitten. Roer goed door elkaar en zet het dan 10 minuten in de koelkast tot de kokosrasp al het vocht heeft opgenomen.

Stap 3: Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak nu balletjes van het kokosdeeg en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Bak de makronen 12 minuten tot ze aan de bovenkant lichtbruin zijn. Eet smakelijk!

Tip: Voor extra yummie balletjes: Smelt wat chocolade en dip de balletjes in de chocolade. Garneer met extra kokosrasp.

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Kimberly schreef:

    Ziet er erg lekker en simpel te maken uit!
    Ik kende het nog niet met alle toevoegingen, dus ben enorm benieuwd 🙂
    Liefs Kimberly

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s