Strandlaken met text

Vandaag deel ik een speciale DIY Inspiratie: Strandlaken omdat een vriendin van mij voor een half jaar verhuisd naar Curaçao. Het geeft me inspiratie voor een ‘Holiday DIY’. Als ik denk aan Curaçao dan denk ik: Zon, Zee & Strand. Een strandlaken behoort toch wel tot de categorie ‘Beach Essentials’. Op de blog Studio DIY! kwam ik deze ontzettend leuke DIY tegen. Met deze DIY maak je gemakkelijk een uniek strandlaken. Haal de benodigdheden in huis en aan de slag!

 

 

Benodigdheden
Strand Handdoek (Gebruik felle kleuren voor het beste resultaat)
Bleek
Water
Spuitfles
handschoenen
Karton (één vel voor elke letter)
Folie (als ondergrond)

Do It Yourself
Stap 1: Bepaal welke tekst je op de handdoek wilt maken. Maak op je pc letters van de tekst, zorg dat de letters een groot lettertype hebben (zodat er bijvoorbeeld 1 letter op 1 A4 past). Print de letters uit en plak ze op het karton. Snijd vervolgens de letters uit. Let op dat alle letters compleet zijn: zoals de letters D, A of O.

Stap 2: Doe de handschoenen aan en vul de spuitfles half met bleek en half met water. Vermeng deze oplossing goed. Dek de ondergrond van je werkblad af met folie of een andere bescherming. Leg je handdoek op het werkblad. Werk in een ruimte waar je een raam open kan zetten, de oplossing ruikt wel sterk.

Stap 3: Knip het overtollige karton rondom de letters weg zodat je er goed bij kunt en de letters goed kunt neerleggen op de handdoek. Plak eventueel de letters aan elkaar met een stukje schilderstape. Spijt de blootgestelde delen letters met de oplossing van bleek en water. Doe dit gelijkmatig zodat je een mooi effect krijgt. Geef de oplossing ongeveer 10 – 15 minuten te tijd of tot de kleur naar wens is. Pas op dat het niet spat en dat je niet knoeit op andere delen van de handdoek, je krijgt het er niet meer uit!

Stap 4: Verwijder het karton met de handschoenen aan. Laat een grote bak of gootsteen vollopen met water. Leg de handdoek erin en zorg ervoor dat de handdoek volledig onder water ligt zodat je het bleekmiddel goed kan wegspoelen. Was vervolgens de handdoek en laat de handdoek drogen. Bron: Studio DIY!

 

graphic-beach-towels-9-600x900

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s