Bananenbrood met notenmix

Vandaag deel ik een lekker bananenbrood met notenmix recept dat ik tegen kwam in de Allerhande. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten, met name voor het ontbijt. Bananenbrood is een makkelijk en gezond ontbijtje waarmee je goed kan variëren. Maak het brood op een zondagmiddag en pak het in kleine verpakkingen, ontbijt voor de hele week! Haal de benodigdheden in huis en bakken maar 🙂 Eet smakelijk!

bananenbrood-ah


Benodigdheden
Oven
Cakevorm 30 cm
Mengkom
Bakpapier
Sate prikker

Ingrediënten
600 gram gepelde bananen (ca. 4 grote bananen)
100 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram amandelmeel
100 ml honing
100 gram notenmix
100 gram bramen, frambozen of ander soort fruit
3 el kokosrasp
2 el arachideolie
1/2 tl zout
1/2 tl gemalen kardemom

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen in een kom. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote mengkom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout door elkaar tot een goede structuur.

Hak de noten in stukjes en schep met de bramen door het mengsel. Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in ca. 30 minuten in de oven goudbruin en gaar. Controleer na ongeveer 25 minuten met een sateprikker of de cake gaar is. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 minuten afkoelen en bewaar de cake in een afgesloten bak.

Bron: Allerhande

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s