5 tips om altijd lekker te ruiken

Afgelopen week zat ik lekker op internet te speuren naar een ‘every day parfum’ totdat ik op de site van ICI PARIS XL 5 handige tips tegen kwam om altijd lekker te ruiken. Deze moet ik natuurlijk met jullie delen! Ieder mens heeft een eigen geur-DNA, net zo individueel als je vingerafdruk. Maar wist je dat je je eigen lichaamsgeur meestal niet ruikt? Je neus is gewend aan je eigen luchtje.  Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je altijd lekker ruikt!

illustration-for-harpers-bazaar-1956
Andy Warhol for Harper’s Bazaar 1956

 

Schoon ruikt frisser
Lekker ruiken begint altijd met een goede hygiëne. Transpireren is een natuurlijk proces dat je lichaam op temperatuur houdt. Zweet is geurloos, maar wanneer de huidbacteriën het zweet afbreken, komt een onaangename geur vrij.

Transpiratiegeurtjes was je niet weg met water alleen. Gebruik een zachte douchegel die de bacteriën verwijdert. Of kies er een uit dezelfde geurfamilie als je parfum: citrus, bloemig, oriëntaals of houtachtig.


Kies de juiste geur voor de juiste gelegenheid
Zonder dat je je er bewust van bent, vervult je geur een belangrijke functie. Op je werk bijvoorbeeld kan de juiste geur ervoor zorgen dat je professioneel overkomt. Vanille doet het goed in commerciële functies, lavendel helpt je dan weer tot rust te komen als je baan veel stress met zich meebrengt.

Ook bij het vinden van een partner laat je je (onbewust) ook heel erg leiden door iemands geur. Kies daarom bij voorkeur een niet al te zware geur – die zou voor te veel afleiding kunnen zorgen. Mannen kiezen het best voor frisse klassieke geuren, vrouwen voor zachte bloemige geuren. Voor allebei geldt: een beetje vanille zorgt voor een vertrouwd gevoel van herkenning!


Vind de geur die perfect bij je past
Hoe kies je nu de geur die jou het lekkerst laat ruiken? Dat is een kwestie van uitproberen. Voor een eerste selectie kun je de geur op een geurstaafje ruiken. Maar om echt te weten of hij bij je past, moet je hem op je huid sprayen. De geur ontwikkelt zich dan in combinatie met je huidtype en je lichaamstemperatuur. Maar ook de zuurtegraad van je huid, je hormoonspiegel en je medicijngebruik hebben invloed.


Breng je geur op de juiste plaatsen aan
Heb je eenmaal een fijne geur gekozen, dan moet je hem wel op de juiste plekken aanbrengen. Dat zijn je ‘pulse points’, de plaatsen waar de bloedvaatjes vlak onder de huid lopen. Die plekken zijn extra warm en daar komt de geur het mooist tot ontwikkeling.

Pulse points vind je op je polsen, de binnenkant van je ellebogen, in je decolleté, achter je oren, achter je knieën en op je enkels. Breng de geur aan en laat hem rustig opdrogen. Ga je wrijven, dan komt er extra warmte vrij waardoor sommige noten te snel vervliegen.


Verleng je geur met ‘parfum layering’
Om er zeker van te zijn dat de geur die je met zorg hebt uitgekozen lang blijft ruiken, kun je hem aanbrengen in verschillende laagjes. Gebruik de bijhorende douchegel, deodorant en bodylotion van je favoriete geur. Door deze techniek van ‘perfume layering’ verleng je de houdbaarheid van de geur.

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s