Knol­sel­de­rij­ soep met lin­zen en spek

Soep soep soep, ik ben gek op soep. Vaak heel gemakkelijk om te maken en er zijn allerlei variaties mogelijk. Vandaag deel ik een heerlijk winters recept: Knolselderij soep met linzen en spek. Haal de benodigdheden in huis en smullen maar! 🙂

knolselderij-linzen-spek-soep

Benodigdheden
Soeppan
Staafmixer

Ingrediënten
100 gr magere spekreepjes
1 ui (gesnipperd)
1 teentje knoflook (uitgeperst)
1 knolselderij (in blokjes)
400 gr linzen (uitgelekt)
2 vleesbouillon tabletten
125 ml zure room
1/2 zakje verse koriander
Olijfolie
Stokbrood

Bereidingswijze
In soeppan olie verhitten. Spekreepjes al omscheppend knapperig bruin bakken en op bord scheppen. In bakvet ui 2-3 min. zachtjes bakken. Knoflook en knolselderij op halfhoog vuur 2-3 min. meebakken. Regelmatig roeren. Bouillontabletten en 1 1/4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en in 15-20 min. zachtjes gaarkoken. Met staafmixer geheel pureren tot gladde soep. Linzen erdoor roeren en nog 2-3 min. doorwarmen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Knolselderijsoep met linzen in wijde kommen scheppen. In midden flinke lepel zure room scheppen. Spekjes en koriander erover strooien. Lekker met geroosterd volkoren(stok)brood.

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s