Lijstje activiteiten voor meer beweging zonder sportschool

Ken je dat? Je wil eigenlijk graag sporten, maar je hebt gewoon geen tijd om helemaal naar die sportschool af te reizen en als sardientje in een groepsles te staan. Vandaag deel ik een lijstje met activiteiten voor meer beweging waarbij je geen sportschool nodig hebt. Handige tips die niet te veel tijd kosten en ook erg goed zijn voor je mood 😉

little-steps-big-results

1 Doe eens wat oefeningen terwijl je achter je bureau zit: span je bovenbenen aan, lift je benen of roteer je bovenlichaam. Het kan ook geen kwaad om in je lunchpauze even een blokje om te gaan, al was het alleen maar als afwisseling van al het zitten.

2 Ga na het eten eerst even een half uurtje lopen, in plaats van meteen voor de TV te ploffen. Het is lekker om je hoofd leeg te maken na een lange werkdag en je brengt tegelijkertijd je spijsvertering op gang.

3 Kies een leuke wandelroute uit om van het weekend te ontdekken. Doe dit met je liefje, een vriendin of download wat interessante podcasts om je brein bezig te houden.

4 Touwtje springen terwijl je wacht op de waterkoker of iets dergelijks. Het is niet voor niets dat fitnessprogramma’s vaak een paar minuten touwtjespringen bevatten. Het is super intensief en laat je je afvragen hoe je dat vroeger toch urenlang volhield.
satc-workout-gif

5 Neem je vaker de fiets of wandel naar je afspraak. Neem je vaak het OV of de auto naar je afspraak? Fiets of wandel eens wat vaker, ook al lijkt het te ver. Zo verbrand je stiekem veel meer calorieën met je kantoorbaan dan je zou denken!

6 Maak een playlist van je favoriete muziek en ga hier op los in de woonkamer. Dansen minus de alcohol is een mega goede workout!

7 Zet thuis een yogavideo op en doe wat oefeningen op je matje. Het komt misschien erg in de buurt van sporten, maar zie het liever als een relax- of stretch-oefening.

8 Plank gedurende de reclame op TV (of zolang je het volhoudt) in plaats van standaard meteen je Facebook te checken. Oefeningen doen terwijl je je favoriete serie kijkt is sowieso geen slecht idee!

Bron: NSMBL

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s