7 dingen die je kan leren van de lichaamstaal van succesvolle mensen

Op de site van Women’s Health Magazine kwam ik een leuk artikel tegen over: 7 dingen die je kan leren van de lichaamstaal van succesvolle mensen. Door jezelf deze gewoontes aan te leren is de kans echt groot dat je succesvoller wordt. Je lichaam zegt soms meer dan woorden en is belangrijk bij iedere vorm van communicatie. Want let wel: als je weet hoe je goed met je lichaam kan communiceren, kan je het nog verder schoppen dan je denkt.

lichaamstaal-quote

1 Zit rechtop
Misschien heb je het wel vaker gehoord, maar je ziet er een stuk frisser uit als je rechter gaat zitten. Door achterover te leunen in je stoel en met je ellebogen op tafel te hangen en lijkt het of je ongeïnteresseerd bent. Je lichaamstaal zegt hiermee dat je geen interesse hebt in wat de ander te zeggen heeft. Dus: trek je rug recht en je schouders naar achteren. Zo straal je namelijk al meer power uit. En vergeet niet dat hoe meer ruimte je inneemt, hoe meer succes je uitstraalt. Krul dus niet je schouders naar binnen, maar laat zien dat je er bent.

2 Overdrijf niet met gebaren
Als je heel overdreven met je armen gebaart, kan het lijken of je liegt, sarcastisch bent of iets verbergt. Maar aan de andere kant zorgen gespreide armen ervoor dat het eruit ziet of je niets te verbergen hebt. Probeer hier dus een balans in te vinden.

3 Open armen 
Als je je armen over elkaar hebt, straal je het signaal uit dat je niet flexibel bent en het niet eens bent met wat de ander zegt. Het lijkt letterlijk of je iemand niet toelaat. Zelfs al heb je een grote glimlach op je gezicht, komen gekruiste armen niet zo attent over. Ga er maar eens op letten, dan merk je dat gesprekken veel soepeler lopen als je je armen open houdt

4 Probeer van je haar af te blijven
Kan jij ook zo lekker aan je haar frunniken? Hoewel het voor jou heel vertrouwd voelt, ziet je gesprekspartner het als onzeker en lijkt het of je er niet helemaal bij bent met je gedachten. Het is dus beter om je lokken te laten voor wat ze zijn, want het zit prachtig.

5 Lachen
Hoewel het natuurlijk niet goed is om in élke situatie te lachen, dat kan namelijk voor onplezierige situaties zorgen, laat lachen op het juiste moment zien dat je controle hebt over de situatie. Daarmee straal je uit dat je kalm kan blijven onder elke omstandigheid en het werkt ook nog eens aanstekelijk.

6 Zoek oogcontact 
Dit is waarschijnlijk wel het belangrijkste punt om te leren over lichaamstaal. Ook hier gaat het om de goede balans vinden: te veel oogcontact kan je gesprekspartner intimideren en met te weinig oogcontact lijkt het of je iets verbergt. Probeer zo natuurlijk mogelijk oogcontact te maken door soms in iemands ogen- en soms weg te kijken. Denk aan hoe spannend oogcontact soms kan zijn.

7 Stevige handdruk 
Als je een slappe handdruk geeft, kan het overkomen of je ongeïnteresseerd bent. Meestal is een handdruk het eerste fysieke contact dat je met iemand hebt, dus dan moet het beter goed zijn. Het betekent niet dat je zo hard hoeft te knijpen dat je iemands vingers kraakt, maar een klein beetje kracht kan geen kwaad. Ook met een flinke handdruk straal je gelijk kracht en zekerheid uit.

Bron: Women’s Health Magazine

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s