Zo maak je de lekkerste hummus :)

Ik moet toegeven dat ik het eerst zo vies vond! Tot ik een home-made variant probeerde. Just can’t get enough! Heel gemakkelijk te maken en eindeloos mee te variëren. Waar smeer jij het ’t liefst op?

hummus

Ingrediënten
225 gram kikkererwten (zelf geweld en gekookt of uit blik)
2 eetlepels tahin (sesampasta)
2 teentjes knoflook, gepeld
Sap van 1 citroen
Olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
Peper en zout
Optioneel: chili vlokken & paprikapoeder

Bereidingswijze
Doe de kikkererwten, tahin, knoflook en komijnpoeder in een kom. Pers de citroen uit en voeg het sap hier aan toe. Voeg dan 4 eetlepels olijfolie en wat peper en zout toe. Maal het geheel nu met een keukenmachine of staafmixer goed door elkaar. Blijf mixen tot er een gladde puree ontstaat. Schep het geheel in een kommetje en maak de hummus af met wat olijfolie en een snuf paprikapoeder.
Optioneel: Voeg twee theelepels paprikapoeder en een theelepel chili vlokken toe aan het mengsel.

 

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s