4 x Beauty foods

Als er aan de binnenkant iets ontregeld is, is dat vaak meteen te zien aan onze huid. Vaak heeft dit te maken met een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, waardoor de spijsvertering ontregeld is. Er kunnen hierdoor ontstekingen ontstaan of je hersteld langzamer. De huid is vaak de eerste plek die dat laat zien en is ook erg gevoelig. Er zijn een aantal voedingssoorten die onwijs goed zijn voor je huid, de 4 beauty foods voor een stralende en gezonde huid.

Avocado
(bijna) Iedereen vindt het lekker en het is goed voor je huid. Vanwege het grote gehalte aan vezels en gezonde vetten zijn avocado’s een wondermiddel voor de spijsvertering. Gezonde vetten zorgen voor meer gezonde hormonen, verbetering van de cellen en het opnemen van goede voedingsstoffen. De gezonde hormonen zijn direct verbonden met je huid.


Paranoten
Paranoten bevatten een hoog gehalte aan selenium. Selenium is belangrijk voor je immuun systeem. Het gaat ontstekingen tegen en vecht tegen hartaandoeningen en kanker. Daarnaast zijn de paranoten ook goed voor je schildklieren en dus voor je stofwisseling. Eén zo’n nootje per dag is voldoende voor je benodigde selenium en ze zijn ook nog heel lekker.

Frambozen
Onder de fruitsoorten zijn frambozen de soort waarin de minste suikers zitten terwijl deze wel bomvol antioxidanten zitten. Frambozen zorgen voor het tegengaan van schade aan de huid. Een handje frambozen zorgt al voor 25% van de dagelijkse hoeveelheid die je aan vezels nodig hebt.

Zalm
Zalm is een grote bron van proteïne en omega 3 vetzuren, welke belangrijk zijn voor het tegengaan van ontstekingen en het op peil houden van de vochtbalans in onze cellen. Proteïne is essentieel voor je huid, haar en nagels. Mocht je niet van zalm houden, vervang het dan door een supplement aan omega-3 vetzuren of andere natuurlijke producten zoals walnoten, chiazaden en lijnzaadolie.

 

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: