Ultieme werkplek essentials

Wat maakt een werkplek nou een goede een werkplek? Je kunt overal met je laptop aan het werk, kijk maar naar alle koffie hotspots vol laptops. Allemaal aan het “ werk”. Er zijn natuurlijk ook genoeg zaken waar je een plek kunt huren, zoals bijvoorbeeld Spaces. Maar wil je echt efficiënt werken op kantoor of thuis? Dit zijn de essentials voor jouw ultieme werkplek!

53309fa2f496397906d3be762bb7cea4


De perfecte stoel en tafel
Acht uur lang zitten op een kruk is funest voor je lijf. Investeer in een goede stoel met een fijne rugleuning en die laag genoeg is om je voeten op te grond te kunnen laten rusten. Zorg ook voor een tafel op een goede hoogte. Het hoeft niet eens een bureau te zijn, maar als je jouw eettafel ook als werkplek wilt gebruiken denk dan bij de aanschaf hiervan na over de hoogte ervan.

Voldoende daglicht
Een fijne plek om te werken is gevuld met veel natuurlijk licht, hetgeen zorgt voor een energie boost. Zoek dus voor je werkplek naar een plekje bij het raam. Als dit echt geen optie is, ga dan tijdens je pauze een rondje lopen in de frisse lucht en het fijne licht. Dit zorgt er tevens voor dat je eventjes echt weg bent met je hoofd van je werk en je even echt kan ontspannen. Sowieso een aanrader dus voor elke pauze.

De perfecte temperatuur
Denk ook na over de juiste temperatuur op je werkplek. Als je deze zelf kan regelen moet je zorgen dat het niet te warm wordt voor de concentratie, noch te koud voor de productiviteit. Wanneer je dit niet zelf kan regelen, zorg dan dat je verschillende laagjes kiest bij het uitkiezen van je outfit. Zo kun je deze aanpassen aan de temperatuur op de werkvloer.

coffee

Georganiseerd en persoonlijk
Maak je werkplek een beetje jou. Je werkplek moet natuurlijk praktisch en efficiënt zijn en daarvoor moet je alle nodige werktools bij de hand hebben. Ook moet je nog steeds genoeg ruimte hebben om te kunnen werken. Zorg dus dat je bureau opgeruimd en overzichtelijk is. Daarnaast mag je je werkplek best een eigen touch geven door bijvoorbeeld een leuk klein plantje of je eigen waterkaraf. Wanneer je thuis werkt, zorg dan ook dat de kabeltjes van je elektronische apparaten mooi zijn weggewerkt. Hierdoor wordt de uitstraling van je interieur niet verstoort en zullen de kabels je niet in de weg zitten tijdens het werken.

Muziek
Luister naar je favoriete muziek als je werk doet waarbij je niet teveel hoeft na te denken, zoals bijvoorbeeld het checken van je e-mail. Zorg wel dat wanneer je niet thuis werkt, je collega’s er geen last van hebben en zet dus de muziek niet op het hoogste volume niveau, ook niet wanneer je oortjes in hebt.

 

Bron: fem fem

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: