Haagse koningsdag

Hiep hiep hoera! Het is morgen weer koningsdag. Door het hele land door zijn allerlei evenementen georganiseerd of worden er kleedjes neergelegd om fysieke marktplaats te spelen. In de hofstad maken ze er altijd een goed feestje van. Laat je inspireren met mijn tips voor een Haagse koningsdag ๐Ÿ™‚

The Life I Live Festival 
The Life I Live Festival geeft dit jaar naast de traditionele Koningsnacht ook invulling aan Koningsdag in de Haagse binnenstad met muziek, shoppen en gezelligheid. In de Grote Marktstraat en op de Grote Markt kun je ’s middags genieten van gratis optredens. Daarnaast paraderen door de winkelstraten looporkesten en zal Street Art, passend bij het Mondriaan-themajaar, de binnenstad kleuren.

Rondritten historische trams
Het Haags Openbaar Vervoer Museum en de tramwegstichting Scheveningen organiseren rondritten met 7 historische trams vanaf de Haagse binnenstad (Buitenhof/Kerkplein) naar het Statenkwartier vv. over de lijnen 1 en 17. Elke 20 minuten is er een rondrit die ongeveer 25 minuten duurt. Instappen in de historische trams kan op elke tramhalte van deze route, enkele reiskaartjes (2 Euro) zijn in de trams te koop.

Koningskermis
Zoals elk jaar is er een kermis op het Malieveld, Lange Vijverberg, Buitenhof en het Frederik Hendrikplein.

Huijgenspark
Het Huijgenspark is weer als van ouds de plek voor Kinderkoningsdag in Den Haag met onder andere workshops, verhalenverteller, schminken & knutselen en een open podium waar buurtbewoners, kinderen, muzikanten, bandjes hun kunsten kunnen laten zien.

Geraniummarkt
Op het Lange Voorhout vindt weer de Nationale Geraniummarkt plaats. De standhouders bieden een ruime keuze aan geraniums, zomerbloeiende perkplanten, kuipplanten, vaste planten, vetplanten en kleine heesters. Ook voor tuinartikelen als plantenkuipen, bloembakken en klein tuingereedschap kun je op de markt terecht.

Klik hier voor meer informatie over alle evenementen in Den Haag.

 

Heb je tips? Laat ze achter in de comments ๐Ÿ™‚

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s